Over ons

Als juristen en beleidsadviseurs intensief betrokken bij de zorg en het (medisch) wetenschappelijk onderzoek.
Bewust van onze meerwaarde maar ook van onze grenzen, van wat wij hebben bereikt en graag met u nog meer zouden willen bereiken.

Achtergrond
Vanuit een beleidsfunctie bij de overheid werd MedLawconsult in 1992 opgericht door Mr. Evert-Ben van Veen, eerst part-time en onder de naam Van Veen, Toegepast Gezondheidsrecht. In 1995 werd ons kantoor op de Javastraat in den Haag betrokken. Van 1998 tot medio 2001 trok Evert-Ben van Veen zich terug uit het bureau om leiding te geven aan de juridische afdeling van het (toen) Academisch Ziekenhuis Rotterdam. Een leerzame periode waar fijne contacten werden opgedaan maar die te weinig tijd gaf om over de schutting te kunnen kijken, de meer beleidsmatige invalshoek. Inmiddels zitten wij weer geruime tijd in Den Haag met een mooie mix van ‘met de voeten in de modder’ betrokkenheid bij de zorg en het wetenschappelijk onderzoek en ruimte voor reflectie en bijdragen aan maatschappelijke en wetenschappelijke debat over een lerend zorgsysteem ook in internationaal verband.

Kernwaarden
• Wij willen integer zijn. Daarmee is haast alles gezegd.
• We staan voor de publieke waarden waar de zorg in Nederland op is gebaseerd. Daartoe behoort onder meer solidariteit al is dat een omstreden begrip en is er altijd de vraag waar de grenzen liggen.
• Tegelijk is een zekere ‘liberale’ invalshoek ons ook niet vreemd. Anders waren we misschien wel keurig ambtenaar gebleven. Bepaald niet voor de financiën overigens. Het kantoor geeft ons ruimte voor een eigen geluid. Zie hierna.
• We kennen onze beperkingen en zullen dus geen opdrachten aannemen waar onze expertise niet ligt.
• Wij zijn veeleisend voor onszelf maar ook voor onze klanten. Tegenover hen zijn wij de ‘kritische vriend’. Er is vaak een probleem achter de vraag. Daar gaan wij dan voor.
• Wij proberen verbindingen te leggen in plaats van tegenstellingen aan te scherpen. Maar ook daaraan zijn grenzen, met name als de eerste twee kernwaarden niet worden gedeeld. Dan kunnen wij behoorlijk lastig worden.
• Wij proberen elke discussie verder te brengen en zijn daarbij niet bang voor een eigen opvatting. Van daaruit willen we ook aan de wetenschappelijke en maatschappelijke discussie bij te dragen.

De kleine letters
Bij onze opdrachten hanteren wij Algemene Voorwaarden. Die vindt u hier.